"Bilinmeyen gelecek yıllarda, insanlar, dünyanın çoğunun suların altında kaldığı bir yüzeyde yaşamaya çalışırken, teknolojini faydalarından yararlanarak hayatlarını daha da kolaylaştırmak amaçlı yapay zekalı robotlar ürettiler. David madde ile mana olarak adeta insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye dayalı programlanan ilk yapay zekalı robot çocuk David, o esnada hastalığından dolayı tedavisi keşfedilene kadar çocukları dondurulmuş bir aile tarafından geçici olarak evlat edinilmiştir. David, vakit geçirdiği aile arasında evlatlığın gerektirdiği sevgi ve bakımı kapsama altına alarak, git gide ailenin çocukları haline gelmesine rağmen, beklenilmedik durumlar hayatı 'Robot David' için imkansız bir duruma sokar." Bu okuduğunuz metin sinopsis, Yapay Zeka (A.I-Artificial Intelligence) olan filme ait.
Yapay zeka projeleri çoğunlukla insanların düşünme biçimini analiz ederek, bunlara benzer yapay yönergeleri oluşturmaya yönelik olduğuna göre, genellikle insanların beyninin nasıl bakmak gerekir. İnsanların beyni genellikle 1250-1500 gr. ağırlığında, yaklaşık 85 milyar nöron adı verilen hücreden oluşuyor. İnsan beyninin iki yarım küresi (korteks) olan ve beynin iki korteksi birbirlerinden ayrı olan bir organdır. Bu korteksler fiziki olarak değişik oldukları gibi işlevleri de farklı. Bir bilgisayar ile karşı karşıya getirecek olursak, beynin sağ korteksi bir paralel işlemciye benzer şekilde. beynin sol korteksi ise bir seri işlemci benzeri şeklinde çalışıyor. Bu iki korteks birbirleriyle "corpus collosum" adında ve yaklaşık olarak 300 milyon sinir akson (lifinden) oluşmuş bir bağ demetiyle bağlanıyor. Bunun dışında iki korteks birbirlerinden tamamen ayrıdır.
Her iki korteks de veri işliyor ama verileri değişik şekillerde işledikleri için farklı biçimlere düşünüyor. Beynin korteksleri asıl olarak farklı olan şeyleri dikkate alıyor. İki korteks için birbirinden farklı kişiliklere sahip olduklarını görebiliriz. Beynin sağ taraftaki lobu tümüyle şuana yoğunlaşmış durumda. Herhangi bir yer ile zamanda o anda ne yapıyorsanız ona dairdir.
Beynin sol korteksi ise tamamıyla geçmiş ile geleceğe dayalı olan bölüm. Beynin sol korteksi, sağ korteksi tarafından algılanan şuana ait verilerin içindeki ayrıntıları bulur ve bu ayrıntıları daha da ayrıştırır.